Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Κέρκυρας

Προς: Δήμαρχο Κέρκυρας,
κ. Κωνσταντίνο Νικολούζο

Κέρκυρα, 05-02-2019

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Δεν υπάρχει ούτε ένας Κερκυραίος πολίτης σήμερα που να μην προβληματίζεται και να μην ανησυχεί για το πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο έχουμε φτάσει με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έχω την πεποίθηση ότι κανείς δεν πρόκειται να αντέξει την συνέχιση απειλής της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών και την περαιτέρω δυσφήμιση του νησιού για άλλη μια τουριστική σεζόν.

Δεδομένου ότι η σημερινή δημοτική και περιφερειακή αρχή θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος ως τις 31 Αυγούστου 2019, πιστεύω ότι δεν δικαιούται κανείς αιρετός τόσο του α’ όσο και του β’ βαθμού να είναι θεατής ή απλός κριτής της κατάστασης. Η προεκλογική περίοδος την οποία διανύουμε προσφέρεται για διαπιστώσεις και δημόσια έκφραση σχεδίων που προφανώς αφορούν το μέλλον. Το πρόβλημα όμως είναι μεγάλο, είναι εδώ και απαιτείται επείγουσα αντιμετώπισή του.

Γι’ αυτό, σας προτείνω να ηγηθείτε πρωτοβουλίας διοργάνωσης ειδικής συνάντησης με την συμμετοχή όλων των επικεφαλής των παρατάξεων τόσο του Δημοτικού όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο την ενημέρωση επί πραγματικών δεδομένων και κύριο στόχο την εξεύρεση άμεσης, ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης, παρά το δύσκολο και σύνθετο χαρακτήρα του προβλήματος.

Η ευθύνη σήμερα βαρύνει εσάς, η αναζήτηση όμως λύσης είναι καθήκον όλων όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα πρέπει κανείς να αναμένει πολιτικά οφέλη όταν η Κέρκυρα απειλείται με καταστροφή.

Είμαι στη διάθεσή σας και πιστεύω ότι ενστερνιζόμενος το επείγον της κατάστασης θα ανταποκριθείτε  άμεσα στην πρότασή μου.

Με εκτίμηση,
Σπύρος Σπύρου
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων