Άθλια η εικόνα του Δημόσιου ΚΤΕΟ

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΚΤΕΟ αποτελεί το ένα εκ των δύο θεμάτων που έχει θέσει υπό την μορφή επερώτησης ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το ερχόμενο Σάββατο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σπύρου. Ο κ. Σπύρου ζητά αντί για απαντήσεις στα ερωτήματα, να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου οι επικεφαλής των παρατάξεων να μεταβούν στα σημεία και να λάβουν επιτόπου ενημέρωση και απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή για τις ενέργειές της.

Το θέμα της άθλιας εικόνας που παρουσιάζει το Δημόσιο ΚΤΕΟ σε κτηριακό επίπεδο, είχε τεθεί ξανά υπόψη της περιφερειακής αρχής, και συγκεκριμένα στις 13-07-2018, ωστόσο, αντί η κατάσταση να καλυτερεύσει, μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Μετά από νέα του επίσκεψη στο χώρο, ο κ. Σπύρου αναφέρει στη σχετική ερώτησή του τα εξής:

«Πολλά λέγονται και θα ειπωθούν το επόμενο διάστημα από πλευράς της σημερινής περιφερειακής αρχής για εκτέλεση πολλών έργων και χρηματοδοτήσεις. Νομίζω όμως θα πρέπει να επαναφέρουμε τα πράγματα στα πραγματικά τους δεδομένα.

Η εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης συνεχίζεται στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Κέρκυρας. Μια εικόνα που προσβάλει τον θεσμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουμε πλέον ερωτήσεις σχετικά με το πότε θα γίνουν παρεμβάσεις και ποιες θα είναι αυτές.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, οι πολίτες πηγαίνουν να εξυπηρετηθούν σε χώρο που προκαλεί μόνο ντροπή. Η κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου είναι άθλια, αντικείμενα και σκουριασμένα μηχανήματα «διανθίζουν» ακόμη περισσότερο την εικόνα εγκατάλειψης. Εντός του κτηρίου, σοβάδες πεσμένοι, τρύπες στους τοίχους, ταβάνια στάζουν, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ξεχαρβαλωμένες. Επί τρεις μήνες ο διάδρομος των φορτηγών δεν λειτουργούσε. Εντός του χώρου του κτηρίου χρειάζεσαι ομπρέλα για να σταθείς.

Παρότι σας επισημάναμε εδώ και μήνες αυτή την κατάσταση, δεν έχετε κάνει καμία απολύτως παρέμβαση. Ας μην μας δείξετε λοιπόν τα μεγάλα σας έργα. Η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο ΚΤΕΟ δείχνει την αποτελεσματικότητά σας. Δείχνει την πραγματικότητα.

Εμείς θα αρκεστούμε αυτή τη φορά σε μόνο μία ερώτηση σχετικά με το θέμα αυτό.

Ποια είναι η ημερομηνία που θα ορίσετε για να επισκεφθούμε όλοι μαζί οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου τις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΚΤΕΟ από κοντά ώστε να μας πείτε επιτόπου τις ενέργειες που έχετε κάνει για την βελτίωση της κατάστασης;»