Μήνυμα νίκης στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Π.Ε. Κέρκυρας

-Εμπειρία και ανανέωση τα βασικά χαρακτηριστικά

Σε κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού μελών και φίλων του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Κέρκυρας η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας από τον Σπύρο Σπύρου. Ο κ. Σπύρου πλαισιωμένος από τις υποψήφιες που συντάσσονται μαζί του στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τόνισε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου της Κέρκυρας είναι η εμπειρία και η ανανέωση, στοιχεία που όπως είπε είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των σύγχρονων προκλήσεων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» παρουσιάζοντας τους υποψηφίους για την Κέρκυρα, εξέφρασε την ικανοποίησή του στέλνοντας μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Μαΐου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 29 από τους 30 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Ο Σπύρος Σπύρου επεσήμανε ιδιαίτερα τόσο την συμμετοχή νέων ανθρώπων με θέληση για προσφορά όσο και την συμμετοχή επί χρόνια συνεργατών του, με εμπειρία τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ι. Νήσων κ. Σπύρου, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Συμμετέχοντας ενεργά και δυναμικά σε αυτήν την εκλογική διαδικασία ανακοινώνουμε σήμερα και επίσημα  το αποτέλεσμα  μιας  μακράς και ενδιαφέρουσας πορείας συγκρότησης του ψηφοδελτίου μας στην Κέρκυρα.

Δημιουργήσαμε τον συνδυασμό «Ιόνιος Συμμαχία» έχοντας ως γνώμονα συγκεκριμένα πράγματα. Τα προβλήματα που υπάρχουν, τις δυνατότητες που έχει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την αναγκαιότητα αποτελεσματικών παρεμβάσεων σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία των νησιών μας. Πιστεύουμε ότι οι περιφερειακές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον των νησιών μας. Το προηγούμενο διάστημα ξεκαθαρίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να καθίσουμε παθητικά να βλέπουμε την εγκατάλειψη αυτού εδώ του τόπου.

Παρά την συρρίκνωση των πόρων που διατίθενται από πλευράς κεντρικού κράτους στις περιφέρειες και παρά  το αυστηρό διοικητικό πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε ότι υπάρχουν  τεράστιες δυνατότητες για περισσότερη και αποτελεσματικότερη αυτοδιοίκηση.

Επιβεβλημένη η εμπειρία στην αυτοδιοίκηση

Με θέληση για προσφορά, συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση, τόσο σε Δήμους όσο και στην Περιφέρεια.  Από ανθρώπους που έχουν προσφέρει, που έχουν να δείξουν αποτέλεσμα και έργο και που η εμπειρία και η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Νέοι άνθρωποι με σύγχρονες ιδέες

 Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται επίσης, από ανθρώπους νέους, με καταξίωση επαγγελματική και κοινωνική, που γνωρίζουν την τοπική πραγματικότητα. Από ανθρώπους με ευρείες προσλαμβάνουσες, που γνωρίζουν σύγχρονους τρόπους δράσης και που πλέον ήρθε η ώρα να βρουν εφαρμογή στον τόπο μας. Από ανθρώπους που ζουν στο νησί μας, με γνώσεις και με θέληση να δώσουν απαντήσεις σε παθογένειες του παρελθόντος, από νέους ανθρώπους που επιθυμούν να συνεργαστούν και να προσφέρουν για το παρόν και το μέλλον όλων.

Εμπειρία και ανανέωση είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του συνδυασμού μας «Ιόνιος Συμμαχία».

Έχουμε πολλά έργα να δείξουμε. Έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας μας το 2011-2014 και  που γι’ αυτά εργάστηκαν και συνεργάστηκαν άνθρωποι που απαρτίζουν και σήμερα τον συνδυασμό μας. Άνθρωποι  που γνωρίζουν τις διαδικασίες λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες.

Γιατί, δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια ως προς τον χρόνο. Χάθηκε ήδη μια 5ετία και τα αποτελέσματα έχουν γίνει πλέον δυσάρεστο βίωμα για όλους μας.  Τα νησιά των Ιονίων δεν πρέπει να μπουν σε νέα περιπέτεια. Καλώ σήμερα τους πολίτες να μην αφήσουν να συνεχιστεί ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και να ανοίξουμε μαζί ένα νέο δρόμο. Εμείς ως «Ιόνιος Συμμαχία» δεν ζητάμε, ούτε χρειαζόμαστε περίοδο «χάριτος» για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε.  Ξέρουμε πως. Έχουμε οργάνωση και σχεδιασμό,  είμαστε έτοιμοι για να προσφέρουμε υπηρεσίες!

Συναίνεση και διεκδίκηση

Η κατάρτιση του συνδυασμού μας έγινε με κύριο στόχο την προσφορά. Ανεξαρτήτως  κομματικής ταυτότητας έχουμε όλοι μας κοινό όραμα και κοινή συνισταμένη. Να βοηθήσουμε και να κάνουμε έργα στον τόπο μας παραδίδοντας, καλύτερο μέλλον στους επόμενους. Να αντισταθούμε όπου χρειαστεί, να διεκδικήσουμε, να βελτιώσουμε, να δημιουργήσουμε. Ο β’ βαθμός αυτοδιοίκησης μπορεί και πρέπει να παίξει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με το σύνολο των φορέων του τόπου μας, είμαστε οπαδοί της συναίνεσης και του διαλόγου. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε αλλά και να διεκδικήσουμε. Γιατί βάζουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τον τόπο μας!

 Σε αυτά τα θέλω μας συμμετέχουν δυναμικά οι νέοι άνθρωποι. Εκτός της εμπειρίας με την οποία είναι προικισμένοι πολλοί από τους συμμετέχοντες στον συνδυασμό μας, υπάρχει και η εμπειρία της σύγχρονης καθημερινότητας με την οποία ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι αλλά και οι νέοι μας. Με τις στρεβλώσεις της διοίκησης, με τα προβλήματα. Και αυτοί, έχουν να δώσουν διαφορετική ματιά και σύγχρονες προτάσεις για την αντιμετώπισή και επίλυσή τους. Εξάλλου, ήρθε η ώρα να αφήσουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα στον τόπο.

Συνδυασμός ικανοτήτων

Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι καταξιωμένοι, δημοκράτες, άξιοι και εργατικοί. Και είναι έτοιμοι και θέλουν και  μπορούν να προσφέρουν. Είμαι βέβαιος ότι με αυτό το συνδυασμό ικανοτήτων των ανθρώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό «Ιόνιος Συμμαχία» θα προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό ως υπηρεσίες στα νησιά μας.

Είμαι βέβαιος ότι με τον συνδυασμό «Ιόνιος Συμμαχία» η πορεία όλων ανεξαιρέτως των νησιών των Ιονίων θα είναι ανοδική. Έχω εμπιστοσύνη και πίστη στις τεράστιες δυνατότητες που έχουν οι άνθρωποι του συνδυασμού του οποίου ηγούμαι και εκφράζω την βεβαιότητα ότι οι κάτοικοι των Διαποντίων, της Κέρκυρας, των Παξών, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Παλικής, της Ιθάκης, της Ζακύνθου θα μας εμπιστευτούν. Γιατί έχουμε κερδίσει αυτή την εμπιστοσύνη με το διαρκές ενδιαφέρον και την συνεχή παρουσία μας στα τοπικά μας πράγματα. Γιατί μιλάμε με ειλικρίνεια.

Σήμερα δίνουμε το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν αγώνα έντιμο και ειλικρινή και πρωτίστως πολιτικό και αυτοδιοικητικό. Προχωράμε με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στα μέλη του συνδυασμού μας όσο και στους φίλους και υποστηρικτές μας. Είναι τιμή μου που βρίσκονται δίπλα μου. Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Έναν αγώνα ο οποίος έχω την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρος.»

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» για την Π.Ε. Κέρκυρας είναι:

ΑΛ ΑΝΤΑΣΙ ΑΜΠΡΝΤΕΛΓΑΝΙ ΙΩΣΗΦ (Μοχάμετ) του Αμπντέλ Καντέρ

1.ΑΛ ΑΝΤΑΣΙ ΑΜΠΡΝΤΕΛΓΑΝΙ ΙΩΣΗΦ (Μοχάμετ) του Αμπντέλ Καντέρ, ιατρός.

2.ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αριστείδη, ελεύθερος επαγγελματίας.

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Ανδρέα

3.ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδωνος, ελεύθερος επαγγελματίας.

ΓΡΑΜΜΕΝΑΝΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Θεμιστοκλή

4.ΓΡΑΜΜΕΝΑΝΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Θεμιστοκλή, χημικός μηχανικός.

ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Τριαντάφυλλου

5.ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Τριαντάφυλλου, διευθυντής τουριστικού οργανισμού.

ΔΟΪΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Σπυρίδωνος

6.ΔΟΪΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Σπυρίδωνος, πρώην τραπεζικός υπάλληλος.

ΖΗΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου

7.ΖΗΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου, υπάλληλος ΑΔΜΗΕ (πρώην ΔΕΗ).

ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου

8.ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου, δικηγόρος.

ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ - ΚΟΥΣΤΑ ΜΑΡΙΑ του Ερωτόκριτου

9.ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ – ΚΟΥΣΤΑ ΜΑΡΙΑ του Ερωτόκριτου, βοηθός βρεφονηπιοκόμος.

ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (Ολίβια) του Νικολάου

10.ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (Ολίβια) του Νικολάου, φιλόλογος, ειδική παιδαγωγός (Msc).

Κάντας Διονύσιος του Θεοφάνη

11.ΚΑΝΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Θεοφάνη, ιατρός.

Κοντός Βασίλειος του Μενελάου

12.ΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  του Μενελάου, τουριστικός πράκτορας.

ΚΟΛΟΜΠΑΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Βάσω) του Γεωργίου

13.ΚΟΛΟΜΠΑΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου, φοιτήτρια ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΚΟΛΛΑ - ΚΟΣΚΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Κωστία) του Ιωσήφ

14.ΚΟΛΛΑ – ΚΟΣΚΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Κωστία) του Ιωσήφ, καθηγήτρια Βιολογίας.

ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

15.ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του Δημητρίου, πρώην οικονομικός σύμβουλος.

ΜΑΚΡΗ ΑΜΑΛΙΑ του Βασιλείου

16.ΜΑΚΡΗ ΑΜΑΛΙΑ του Βασιλείου, ελεύθερη επαγγελματίας.

ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου

17.ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου, απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας.

18.ΜΙΤΣΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Μαλιμπούς) του Γεωργίου, δασικός υπάλληλος.

19.ΜΙΧΑΛΑ – ΔΗΜΟΥΛΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του Ιωάννη, καθηγήτρια Αγγλικών.

ΜΟΣΧΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ του Λεωνίδα

20.ΜΟΣΧΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ του  Λεωνίδα, επιχειρηματίας.

21.ΜΟΥΜΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ του Πέτρου, έμπορος.

ΠΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Πολυχρόνη

22.ΠΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Πολυχρόνη, ιατρός.

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ του Πέτρου

23.ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ του Πέτρου, ιατρός.

ΣΟΥΠΙΩΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ του Αιμίλιου

24.ΣΟΥΠΙΩΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ του Αιμίλιου, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών.

ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σπυρίδωνος

25.ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σπυρίδωνος, επιχειρηματίας.

ΣΩΜΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του Ανδρέα

26.ΣΩΜΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του Ανδρέα, δικηγόρος.

27.ΣΩΤΗΡΙΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Σπυρίδωνος, δημοτική υπάλληλος.

28.ΤΡΙΒΥΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Σπυρίδωνος (Νάντια), ελεύθερη επαγγελματίας.

ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) του Θεοδώρου

29.ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) του Θεοδώρου, ελεύθερη επαγγελματίας.