Σπύρος Σπύρου – Βιογραφικό

Σπύρος Σπύρου

Ο Σπύρος Σπύρου του Πέτρου ζει και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα. Αγαπάει τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα, με ειδικότητα στην παθολογία και την ρευματολογία.

Ως ιατρός άσκησε το επάγγελμα με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και έχει χρήσει Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής Γουβιών, όπου και η ιδιαίτερη καταγωγή του βοήθησε με τις πρωτοβουλίες του την ανάπτυξη της περιοχής.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1996 και επανεξελέγη το 2000 σημειώνοντας πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Το 2004 θήτευσε ως Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι και τον Αύγουστο του 2006 με σημαντική δράση στον τομέα της υγείας – πρόνοιας σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εξελέγη ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με ποσοστό 52% ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία».

Στην μόλις 3,5 ετών θητεία του, φέρουν την υπογραφή του μεγάλα και σημαντικά έργα σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Έργα υποδομών όπως ο προσήνεμος μόλος των κρουαζιεροπλοίων στην Κέρκυρα, το Νοσοκομείο Λευκάδας, το 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου, η ύδρευση της πόλης της Ζακύνθου και το Νοσοκομείο στη Ζάκυνθο, το Νοσοκομείο στη Λευκάδα είναι μόνο ορισμένα από αυτά. Σημαντικό επίσης έργο έγινε και στον κοινωνικό τομέα όπως και σε αυτόν της πολιτικής προστασίας. Σπουδαίο έργο έχει να επιδείξει και στον πολιτιστικό τομέα με ανακατασκευή Πολιτιστικών Κέντρων και μνημείων αλλά και με ανανέωση του εξοπλισμού όλων των φιλαρμονικών στα Ιόνια Νησιά.

Από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περίοδο 2014 έως σήμερα ασκεί τα καθήκοντά του με διαρκές ενδιαφέρον και παρουσία για τα τοπικά θέματα του τόπου μας.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 είναι επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο Σπύρος Σπύρου γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν συνδυάζει στο ψηφοδέλτιό του την εμπειρία και την ανανέωση.

Διεκδικεί με ειλικρίνεια την εμπιστοσύνη των πολιτών ώστε η πορεία των νησιών του Ιονίου να είναι ανοδική. Γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι ο συνδυασμός «Ιόνιος Συμμαχία» και θέλει και μπορεί.